سفارش تبلیغ
صبا ویژن
بردباری، جامه دانشمند است، پس مبادا که آن را به تن نکنی [امام باقر علیه السلام ـ در نامه اش به سعد خیر ـ]
به نام خدا

دلایل وقوع جرم سرقت در جامعه 2

علائم و نشانه‌های سرقت :
بین دزدها علایم کم و بیش مشابهی مشاهده می‌شود. این علائم عبارتند از : برداشتن و پنهان ساختن اشیاء دیگران، گاهی ربودن اشیایی که فرد به آنها نیازی ندارد، انکار خلاف بودن دزدی، تقلب و ریا، بی توجهی و نادیده گرفتن حقوق دیگران، ناسازگاری اجتماعی، بی کفایتی و عدم اعتماد به نفس ، فرار از منزل و مدرسه، دروغگویی، مخفی ساختن وسایل دزدیده شده، پرخاشگری و ضرر رساندن به اطرافیان، کم فروشی، گران فروشی، کم کاری، احساس حقارت و جیب‌بری.
دلایل سرقت در ایران
سرقت در ایران :
برخی از جرم شناسان تعداد جرایم را برحسب هریکصد هزار نفری به یک نفر عنوان معیاری برای مقایسه بکار می برند این معیار که تراکم تبهکاری نامیده می شود نسبت تعداد جرایم واقع شده دریک سرزمین به مساحت آن نیز شامل می شود نظر به اینکه سازمان پلیس بین المللی برای مقایسه جرایم درکشورهای عضو این سازمان ازنسبت تعدادجرایم در یکصد هزار نفر جمعیت استفاده می کند درنوشته حاضر این ملاک مورد استفاده قرار گرفته است.
بررسی آماری پدیده سرقت طبق آمار رسمی منتشر شده ازسوی مرکز آمار ایران نشان می دهد که بین سالهای 1375 تا 1379 میزان سرقت مرتبا درحال افزایش بوده است.
طی 5 سال گذشته روند سرقت در کشور ازنوسان قابل توجهی برخوردار بوده است درطی این سالها کمترین میزان سرقت درحدود 93 هزار مورد درسال 1375 وبیشترین حدود 114 هزار مورد درسال 1379 بوده است درسال 1383 حدود 12454 مورد سرقت نسبت به سال 1382 اضافه شده است درهمان حال آمار رسمی 1384 نشانگر کاهش سرعت افزایش سرقت است.
بنابراین آنچه گذشت علل سرقت را می توان رشد سریع جمعیت،فزونی رشد بی رویه مهاجرت به شهرهای بزرگ،افزایش فقر به ویژه درقشرهای آسیب پذیر جامعه،زندگی درحاشیه شهرها،بیکاری،اعتیاد،بی توجهی به امور معنوی واخلاقی،وتوجه بیش ازاندازه به ارزشهای مادی دانست.
سرقت در شهر های مختلف متناسب با تراکم جمعیت افزایش می یابد. شهری که دو برابر شهر دیگر جمعیت دارد، نسبت سرقت آن بیشتر از شهر اولی است. در یک شهر 20 هزار نفری در 24 ساعت یک فقره سرقت وجود داشته، در حالی که در شهر 120 هزار نفری در 44 ساعت 14 فقره سرقت یعنی در مقابل 6 برابر جمعیت در شهر دوم، 14 برابر سرقت واقع شده است.از نظر ارزش مالی هم مناطق شهر با هم متفاوتند، مثلا ً در 10 فقره سرقت واقع در منطقه ی شهر ری ارزش اموال به یک میلیون تومان نمی رسد، ولی در یک مورد سرقت در نیاوران، اموال مورد دعاوی صاحب خانه حدود 15 میلیون تومان ارزش داشته است.در کشور ایران، گرچه نرخ سرقت نسبت به کشورهای پیشرفته پائین است اما رشد خفیف آن در سالی اخیر نگران کننده است.در سالهای اخیر تحقیقات عمیقتری در مورد سرقت انجام شده است. در این تحقیقات، بر خلاف پژوهشهای قبلی از روش استنباطی و از منابع دست اول استفاده شده است.البته همانطور که بیان شد، جرم سرقت در قالب سایر جرایم مورد بررسی قرار گرفته، به عنوان مثال : در کتاب «آسیب شناسی اجتماعی» تأثیر زندان بر زندانی، وضعیت زندانیان و علل ارتکاب جرم آنها مورد بررسی قرار گرفت که یکی از جرایم شایع سرقت بود. در سالهای اخیر، کتاب معینی که در زمینه سرقت منتشر شده، کتاب " پژوهشی نو در زمینه سرقت " ، تألیف اصغر قربان حسینی بوده است. در این کتاب، نویسنده با توجه به مطالعات دقیق و تجربیات شخصی، روشها و شگردهای سارقین را به تفصیل تشریح می کند و ویژگیهای سارقین را از نظر آماری با استفاده از جدولها و نمودارها تبیین می کند. ضعف عمده این تحقیق، توصیفی بودن آن است.غیر از کتاب فوق در سال های اخیر، کتاب دیگری در زمینه سرقت منتشر نشده اما پایان نامه های متعددی در زمینه سرقت تحریر شده که بخش عمده ای از آنها، راجع به جوانان زیر 18 سال است. از جمله این تحقیقات پایان نامه آقای حسن مجد، با عنوان «تأثیر ارزشهای اجتماعی بر سرقت در میان مردان سارقان محکوم در استان فارس» است.
در جامعه آماری مورد مطالعه وی، 75 درصد سارقین در گروه سنی 35 - 20 سال قرار داشته اند. در این تحقیق ثابت شده که ارزشهای اجتماعی تأثیر کننده ای بر جرم سرقت دارند (پایان نامه دانشگاه تهران، 1375).
سعید مدنی ضمن مطالعه ای در زمینه سرقت در شیراز به این نتیجه رسیده که در مناطق مرفه نشین بیشتر سرقت ها در روز انجام می شود وغالب سرقتهای بالای دویست هزار تومان در ساعتهای بعد از نیمه شب تا بامداد و در ایام تعطیل رخ می دهد. بیشتر سرقتها از منازل آپارتمانی بین ساعت 24 - 18 بعد از ظهر به وقوع می پیوندد. مکانهای انتخاب شده برای سرقت غالبا ً فاقد کلانتری هستند و بیشتر سرقتهای کوچک توسط معتادین همان مناطق انجام می شود ( معدنی، سعید، پایان نامه دانشگاه شیراز، 1373).
در تحقیقی که به بررسی دو عامل کنترل اجتماعی و بی سازمانی اجتماعی بر روی سرقت، در استان مازندران انجام گرفت، محقق به این نتیجه رسید که همبستگی بین کنترل اجتماعی و میزان سرقت حدود 46 درصد است و بین بی سازمانی اجتماعی و میزان سرقت، 37 درصد رابطه وجود دارد و این دو متغیر با هم 28 درصد بر سرقت تأثیر دارند.
شایع ترین جرم در نوروز چیست؟
پلیس - یکی از جرایم شایع که در ایام تعطیلات نوروزی آمار بالایی را به خود اختصاص می دهد، سرقت خودرو است. بررسی های انجام شده، درباره پرونده های سرقت خودرو حاکی از آن است که خود مالباختگان، اصلی ترین مقصران وقوع این نوع سرقت ها هستند، چرا که با نادیده گرفتن توصیه ها و هشدارهای پلیسی برای حفظ ایمنی و پیشگیری از سرقت، این فرصت را به سارقان فرصت طلب تقدیم می کنند. در واقع بی احتیاطی مالباختگان و وجود مالخران که یکی از اضلاع مثلث سرقت هستند راه را برای سارقان هموار می کنند.
این در حالی است که با رعایت نکات ایمنی، هوشیاری در معاملات خودروها و موتوسیکلت ها و خریدوفروش در مراکز مجاز، خطر سرقت کمتر می شود. سرهنگ «قاسمعلی یوسفخانی» رییس پلیس آگاهی خراسان شمالی با تایید بر اینکه سرقت خودرو از شایع ترین جرایم در ایام نوروز است، خبر داد: «ماموران پلیس آگاهی افرادی را که به 9 فقره سرقت لوازم خودرو در شهرستان بجنورد و شهرهای همجوار اقدام کرده بودند، دستگیر کردند.»
این مقام انتظامی همچنین تصریح کرد: ماموران در ادامه اجرای طرح های پیشگیرانه با انجام یک سری اقدامات پلیسی و اطلاعاتی موفق شدند مخفیگاه سارقان را شناسایی و دو متهم را در این رابطه دستگیر کنند. رییس پلیس آگاهی خراسان شمالی خاطرنشان کرد: متهمان در مراحل بازجویی به سرقت خودرو با همدستی فردی دیگر اعتراف کردند و در بازرسی از محل اختفای آنان نیز مقدار زیادی اقلام مسروقه کشف شد.
«یوسفخانی» ضمن هشدار به شهروندان درباره مراقبت از خودرو گفت: برخی سهل انگاری ها باعث سوء استفاده سارقان می شود.
وی استفاده از ابزارهای حفاظتی و امنیتی در خودروها را برای کاهش سرقت ها ضروری عنوان کرد و افزود: خودروهایی که دسترسی به آنها سهل و آسان است و تجهیزات ایمنی ندارد و خودروهایی که صاحبان آنها از پارکینگ های خصوصی یا عمومی استفاده نمی کنند و ضعفی در نگهداری خودرو وجود دارد بیشتر در معرض تهدید به سرقت قرار دارند. این مقام انتظامی با اشاره به اینکه مالخران در افزایش سرقت نقش دارند، گفت: مالخران یکی از اضلاع مثلث سرقت هستند که به عنوان مشوقان اصلی سارقان محسوب می شوند.
رییس پلیس آگاهی خراسان شمالی همچنین ادامه داد: سارقان پس از سرقت اموال مسروقه مانند خودرو اگر نتوانند آن را به پول تبدیل کنند، انگیزه خود را برای سرقت از دست می دهند. یوسفخانی بیان کرد: در پرونده های مطرح در پلیس آگاهی، همواره شناسایی و دستگیری مالخران به اندازه سارقان اهمیت دارد و به همین دلیل به شدت این مساله هم پیگیری می شود.
وی خاطرنشان کرد: دستگیری مالخران از دو جنبه دارای اهمیت است که نخستین تاثیر آن در کنترل و کاهش وقوع سرقت ها و تاثیر دیگر کشف و بازگرداندن اموال مسروقه به مالباختگان است.
این مقام انتظامی درباره طرح های اجرایی پلیس برای پیشگیری از سرقت خودرو اظهار کرد: به طور معمول پلیس، طرح هایی تحت عنوان کنترل راه های مواصلاتی، مناطق آلوده، مجرمان، سابقه داران حرفه ای و همچنین طرح مقابله با مالخران و دستگیری سارقان متواری را به مرحله اجرا گذاشته است.
وی متذکر شد: از شهروندان می خواهیم که در راستای حفظ و جلوگیری از سرقت خودرو تمامی اقدام های ایمنی لازم را انجام دهند و در صورت امکان، خودروهای خود را در پارکینگ های دارای نگهبان یا در مکان هایی قابل دید، پارک کنند.
سرهنگ «یوسفخانی» ادامه داد: از شهروندان می خواهیم اسناد و مدارک خود را در داخل خودرو نگهداری نکنند
افزایش سرقت از منازل/ اشتیاق مردم برای خرید سکه و عتیقه
فرمانده نیروی انتظامی در پاسخ به پرسشی در مورد دلایل افزایش سرقت از منازل گفت: سرقت از منازل افزایش یافته است که این مسئله نشان دهنده این است که سارقان به دنبال پول نقد هستند در حالیکه هم مردم به دنبال خرید سکه، ارز و اشیا عتیقه هستند.
افزایش قابل توجه آمار سرقت در کشور
افزایش قابل توجه آمار سرقت در کشور استان‌های تهران، اصفهان، بوشهر، خوزستان، سمنان، فارس، کرمان، کرمانشاه، گیلان، مازندران، مرکزی، هرمزگان و یزد در این خصوص روند افزایشی داشته اند. بر اساس آمار اعلام شده سرقت‌های مسلحانه طی سال 88 در کل کشور، 794 فقره می‌باشد که نسبت به سال گذشته160 فقره یعنی 25 درصد افزایش نشان می‌دهد.به گزارش جهان به گفته منابع مطلع، استان‌های فارس و کرمان در سال 88 و 87 رتبه‌های اول و دوم را به خود اختصاص دادند. تعداد سرقت مسلحانه این مناطق در سال 88 به ترتیب 31 و 72 درصد افزایش داشته است.همچنین 26 درصد از کل سرقت‌های مسلحانه کشور در سال 88، مربوط به استان فارس بوده در حالی که سهم استان کرمان از سرقت‌های مسلحانه کشور 17 درصد است.بر اساس این آمار، استان‌های اردبیل و خراسان شمالی با کاهش 100 درصدی سرقت‌های مسلحانه در سال 88، در رتبه 29 (آخرین رتبه) قرار گرفته اند.استان‌های آذربایجان غربی، اردبیل، خراسان رضوی، خراسان شمالی، سیستان و بلوچستان، قزوین، کردستان، گلستان، همدان و شهر تهران نیز از مناطقی هستند که جرم مزبور طی سال 88 نسبت به سال 87 در آنها کاهش داشته است.این در حالی است که استان‌های تهران، اصفهان، بوشهر، خوزستان، سمنان، فارس، کرمان، کرمانشاه، گیلان، مازندران، مرکزی، هرمزگان و یزد در این خصوص روند افزایشی داشته اند.گفتنی است با وجود آن که در سال 87 سرقت مسلحانه‌ای در استان‌های کهکیلویه و بویراحمد، لرستان، زنجان و چهارمحال و بختیاری به وقوع نپیوسته است اما در سال 88 استان‌های مذکور به ترتیب تعداد 7، 4، 1 و 1 فقره سرقت مسلحانه روی داده است.بر پایه این گزارش، افزایش سرقت‌های مسلحانه طی سال 88 در استان‌های یزد (4 برابر)، تهران (2 برابر)، کرمانشاه و مازندران (بیش از 1 برابر) و گیلان و سمنان (1 برابر) است.
خبرگزاری فارس: رئیس پلیس آگاهی ناجا از افزایش سرقت‌های مسلحانه از بانک‌ها خبر داد و گفت: پلیس در برخورد با اینگونه جرائم از تمامی ابزارهای قانونی از جمله سلاح استفاده خواهد کرد.
خبرگزاری فارس: افزایش سرقت‌ مسلحانه از بانک‌ها
به گزارش خبرنگار اجتماعی فارس، سردار جعفری امروز در حاشیه حضور در مرکز نظارت همگانی ناجا افزود: در سال 86 اولویت برخورد با جرائم خشن قرار داده شد و لذا در ماههای اخیر نیز با توجه به برخورد خوب قضات با جرائم خشن و ارائه مجازات‌های قانونی مناسب پیش‌بینی می‌نماییم با کاهش اینگونه جرائم مواجه شویم. وی با اشاره به افزایش میزان سرقت مسلحانه از بانک‌ها در 4 ماهه سال‌جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل گفت: از ابتدای سال تاکنون 12 فقره سرقت مسلحانه از بانک به وقوع پیوسته است. وی در پاسخ به پرسش در مورد علت افزایش آمار سرقت‌های مسلحانه از بانک گفت: این موضوع به علل مختلف بستگی دارد ولی یکی از علت‌ها به دلیل بازدارنده نبودن مجازات‌ها در سال گذشته است بطوریکه در سال گذشته دستگیری سارقان بانک‌ها بسیار قابل توجه بود ولی اخبار قابل توجهی در مورد شدت مجازات‌ها نداشتیم. رئیس پلیس آگاهی ناجا با بیان اینکه ربودن اموال را به عنوان جرائم خشن قلمداد می‌کنیم، گفت: ربودن اموال که عمدتاً کیف‌قاپی را شامل می‌شود از این پس جزو جرائم خشن تلقی می‌شود و با توجه به اینکه این اقدام می‌تواند باعث بروز آسیب‌ روحی و روانی شود و لذا اگر مردم در پیگیری شکایات خود آمادگی مرجعه به پزشکی قانونی و اخذ طول درمان را داشته باشند. سردار جعفری با اشاره به کاهش جرائم تحت پوشش مسافرکش‌نما گفت: اینگونه جرائم هم‌اکنون به شدت کاهش یافته است ولی متأسفانه سهم مسافرنماها در بروز جرائم قابل توجه است. وی با انتقاد از رسانه‌ها در جهت ترویج خشونت در جامعه گفت: ترویج خشونت گاهی در فیلم و سریال‌های صداوسیما و یا در صحنه‌های حوادث روزنامه‌ها آموزش داده می‌شود و لذا باید فعالیت‌ رسانه‌ها در بخش اخبار حوادث به‌گونه‌ای باشد که ضمن نقد کردن فعالیت پلیس هشدارهای لازم را جهت جلوگیری از جرم به مردم بدهند. رئیس پلیس ‌آگاهی ناجا به افزایش سهم قتل‌های خانوادگی در جامعه اشاره کرد و گفت: اینگونه قتل‌ها باعث به خطر انداختن بهداشت روانی جامعه می‌شود و لذا باید در زمینه‌های فرهنگی در این زمینه فعالیت‌هایی انجام شود و ما نیز به عنوان مرجع اطلاعاتی همکاری لازم را با نهادهای فرهنگی خواهیم داشت. رئیس پلیس آگاهی ناجا در ادامه با اشاره به قاچاق سوخت در کشور گفت: بخش عمده قاچاق سوخت از کشور را گازوئیل تشکیل می‌دهد و بنزین در قاچاق نقش چندانی ندارد و بنابراین نباید با سهمیه‌بندی بنزین انتظار تحولی در قاچاق سوخت را داشت ولی اجرای این طرح در قاچاق بنزین مؤثر بوده است. وی با بیان اینکه بحث جعل کارت هوشمند سوخت صحت ندارد گفت: بعضی از افراد اغفال می‌شوند و کارت سوخت غیرواقعی را به جای کارت حقیقی خریداری می‌کنند که این موضوع کلاهبرداری تلقی می‌شود. رئیس پلیس آگاهی نوع جرائم اقتصادی را دغدغه 40 درصدی از مردم توصیف کرد و گفت: براساس بررسی‌های انجام شده شرکت‌های کاغذی که صرفاً فقط ثبت می‌شوند ولی هیچگونه حضوری فیزیکی ندارند نقش قابل توجهی در این نوع جرائم دارند. وی گفت: بعد از 76 سال از تصویب قانون ثبت شرکت‌ها نیاز به قانون جدیدی در این زمینه داریم زیرا در زمینه ثبت شرکت هر فردی حتی کلاهبردار می‌تواند بدون محدودیت مقدار زیادی شرکت به ثبت برساند و مردم نیز به واسطه وجود اسم شرکت اعتماد می‌کنند در حالیکه ایجاد یک واحد صنفی بسیار سخت‌تر از ثبت شرکت است. رئیس پلیس آگاهی ناجا در ادامه با اشاره به ارائه خدمات جدید از سوی پلیس آگاهی به مردم گفت: با شبکه‌ای شدن بانک اطلاعات مجرمین در سطح استان‌ها فردی در هر شهر می‌تواند درخواست عدم سوء پیشینه کند و نیازی به مراجعه به مرکز صدور شناسنامه وجود ندارد. وی ادامه داد: در تلاش هستیم در آینده اینکار را از دفاتر بین 10+ انجام دهیم. سردار جعفری ادامه داد: با ایجاد شبکه‌ پیام کوتاه از این پس بعد از ثبت خودروی مالک و یا موتورسیکلت به عنوان سرقتی پیام کوتاهی برای وی فرستاده می‌شود و زمانی که خودروی مالباخته نیز کشف شد این پیام ارسال می‌شود. رئیس پلیس آگاهی کشور در پاسخ به پرسشی در زمینه فرار تعدادی از متهمان از بازداشتگاههای پلیس آگاهی گفت: ایگنونه موضوعات جزو موضوعات اساسی داخلی است که برنامه‌های زیادی در زمینه رفع آن داریم. وی گفت: بد رفتاری با متهمان، فرار متهمان از بازداشتگاهها و نحوه رفتار با ارباب رجوع از جمله برنامه‌های داخلی ما است که در این زمینه‌ها اقدامات بسیار مؤثری انجام گرفته است. وی در پایان از کشف 3 باند قاچاق سلاح در خوزستان خبر داد و گفت:‌ این باندها طی چند ماهه اخیر شناسایی و دستگیر شده‌اند.
اولین جلسه شورای استانی پیشگیری از وقوع جرم نیروهای مسلح استان زنجان در سال 91 برگزار شد.
در این جلسه که به بررسی موضوع سرقت اختصاص داشت، رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح زنجان گفت:با توجه به گستردگی و حساسیت مأموریت و وجود تجهیزات مختلف در نیروهای مسلح، این نیروها ممکن است در معرض جرم سرقت قرار بگیرند.
محمود کریمی پورافزود:جرم سرقت از زمره جرائمی است که در نیروهای مسلح تحت کنترل قرار گرفته است.
50 درصد اقدامات پیشگیرانه وقوع سرقت باید توسط یگان صورت پذیرد
فرمانده تیپ مستقل 216 زنجان در این جلسه گفت: تجهیزات نیروهای مسلح اغلب اختصاصی است و در بازار پیدا نمی شود به همین جهت ممکن است کارکنان به خصوص سربازان وسوسه شوند که آن را به تملک خویش درآورند.
امیر سیدعلی موسویان با بیان راهکارهایی برای پیشگیری از جرم سرقت، گفت: 50 درصد اقدامات پیشگیرانه باید توسط یگان صورت پذیرد تا از وقوع سرقت جلوگیری شود.
وی توجه بیشتر یگان ها برای برگزاری کلاس های آگاه سازی را از دیگر راهکارها برای پیشگیری از این جرم برشمرد.
نخستین پیشگیری، کاهش فرصت های جرم است
سرهنگ یحیی شرفی فرمانده انتظامی زنجان در این جلسه، با بیان این که نخستین پیشگیری، کاهش فرصت های جرم است، تصریح کرد: برای مبارزه با جرم سرقت سه راهکار را باید مد نظر قرار دهیم اول عامل فردی و این که چه عواملی در کارکنان، زمینه های سرقت را افزایش می دهد، دیگر اینکه از جرم زایی و افزایش جرم پیشگیری کنیم و در آخر، درمان شخص مجرم باید مد نظر قرار بگیرد.
باید نقاط حادثه ساز در سرقت را شناسایی کنیم
سرهنگ رضا حسینی، جانشین فرمانده سپاه انصار المهدی (عج) زنجان نیز اظهار داشت: عوامل موثر در سرقت چه برون سازمانی و چه درون سازمانی از اهمیت خاصی برخوردار است و باید نقاط حادثه ساز شناسایی و با ایجاد یک سیستم روشنایی یا افزایش سیم خاردار و نصب دوربین از بوجود آمدن این بزه جلوگیری کنیم.
ورودی سرقت بند نظامی؛ تنها 5 درصد مجموع زندانیان طی 5 سال
مدیرکل زندان های استان زنجان نیز در این جلسه گفت: در طول پنج سال گذشته نفراتی که از نیروهای مسلح به جرم سرقت وارد زندان شده اند، نزدیک به 4 درصد از کل ورودی های زندانیان بند نظامی را تشکیل می دهند.
علاء الدین کریمی افزود:اکثر سرقت ها در مکان هایی صورت گرفته که نظارت کم بوده و اقدامات پیشگیرانه به عمل نیامده است.
وی افزود:عدم تناسب مجازات با نوع سرقت و عدم انعکاس آن در نیروهای مسلح، بکارگیری نیروهای وظیفه در نگهداری تجهیزات و اموال، عدم بروز رسانی اطلاعات و امکانات نرم افزاری در انبارها، پایین بودن تمکن مالی سربازان، عدم برخورد مسوولان یگان با افراد خاطی، عدم پیش بینی راهکارها برای حفاظت فیزیکی اماکن، عدم رویت محل ها توسط فرماندهان، عدم کنترل ورود و خروج افراد به محل اموال، ضعف اعتقادی، عدم وجود مراکز مشاوره تخصصی سربازان در یگان ها و عدم استفاده از سامانه های الکترنیکی در انبارهای مهمات نقش مهمی در سرقت ها داشته است.
فرمانده آمادگاه اصلی مهمات زنجان نیز در این جلسه اظهار داشت: ما باید حفاظت فیزیکی خود را جهت جلوگیری از سرقت بالا برده و بازدید روزانه از انبارها به خصوص انبارهای مهمات داشته باشیم و از مدارهای الکترونیکی استفاده نماییم.
سرهنگ بیگلوی ادامه داد: از علل موثر در ارتکاب سرقت، نیاز مالی و مشکلات اقتصادی و اعتیاد می باشد.
توجه به مشکلات سربازان باعث جلوگیری از سرقت می شود
جانشین فرمانده تیپ 36 سپاه انصارالمهدی (عج) زنجان در این جلسه گفت: اجرای طرح هم اندیشی با هدف ارتقاء منزلت سربازان در سپاه می تواند جلوگیری از جرایم مؤثر باشد.
وی افزود: اکثر سربازانی که اقدام به سرقت می کنند از عدم آگاهی آنها ناشی می شود و برخی اوقات با توجه به عدم آشنایی با قوانین و مقررات کار خود را سرقت نمی دانند.
سرهنگ طاهری گفت: بیش از 50 درصد سربازان ما از بسیجیان گزینش می شوند و این امر باعث کم شدن سرقت در یگان شده است، ضمن این که نصب دوربین های مدار بسته و رعایت سایر مسائل حفاظتی و توجه به مشکلات سربازان باعث جلوگیری از سرقت می شود
آثار و پیامد‌های سرقت
امروزه به خاطر پچیدگی روابط اجتماعی و وجود رابطه اجتناب نا پذیر در زندگی شهروندان، سرقت نه تنها که باعث از بین رفتن اموال شخصی افراد می‌شود بلکه به بیش‌تر از آن امنیت جامعه را نیز متزلزل می‌سازد و از طریق دیگر انگیزه کار و تلاش و سرمایه‌گذاری را از بین می‌برد. سرقت موجب افزایش هزینه‌های تولید می‌شود و بخش‌های زیادی از بیت‌المال و سایر امکانات کشور باید صرف پیش‌گیری از پدیده سرقت و مبارزه با تبهکاران و سارقان اداره زندآن‌ها، تامین زندگی خانواده‌های زندانیان و غیر آن شود، که آثار زیانبار آن بر مصرف کننده‌ها و شهروندان تحمیل، اضطراب و نگرانی دامن گیر خانواده‌ها می‌شود و از لحاظ سیاسی، امنیت داخلی مخدوش و موجبات نا رضایتی و اعتراض مردم را فراهم می‌کند با توجه به مطالبی که گذشت ضعف مقررات مربوط به سرقت آشکار‌تر می‌شود. زمانی که بیش‌تر جرایم غیر قابل گذشت تلقی می‌شوند. رایج‌‌ترین و زیانبار‌‌ترین جرم مالی (سرقت) قابل گذشت بوده جنبه خصوصی آن به جز در برخی فروض، غلبه داده می‌شود به عبارت دیگر از دیدگاه قوانین موضوعه و آرای وحد رویه و نظریه‌های مشورتی اداره حقوقی اصل بر این است که در جرم سرقت تنها مال باخته متضرر می‌شود و اخلالی را نظم و امنیت کشور به وجود نمی‌آید مگر آنکه خلافش در دادگاه ثابت شود .
شرایط سرقت مستوجب حد :
1- سارق به حد بلوغ شرعی رسیده باشد
2- سارق در حال سرقت عاقل باشد
3- سارق با تهدید و اجبار وادار به سرقت نشده باشد.
4- سارق قاصد باشد
5- سارق بداند و ملتفت باشد که مال غیر است
6- سارق بداند و ملتفت باشد که ربودن آن حرام است
7- صاحب مال, مال را در حرز قرار داده باشد
8- سارق به تنهایی یا با کمک دیگری هتک حرز کرده باشد
9- به اندازه ی نصاب یعنی 5/4 نخود طلای مسکوک که به صورت پول معامله می شود یا ارزش آن به آن مقدار باشد در هر بار سرقت شود.
10- سارق مضطر نباشد
11- سارق پدرصاحب مال نباشد
12- سرقت در سال قحطی صورت نگرفته باشد
13- حرز و محل نگه داری مال از سارق غصب نشده باشد.
14- سارق مال را به عنوان دزدی برداشته باشد.
15- مال مسروق در حرز متناسب نگه داری شده باد
16- مال مسروق از اموال دولتی و وقف و مانند آن که مالک شخصی ندارد نباشد
نتیجه گیری:
با توجه به آنچه گذشت در مبارزه با سرقت باید عوامل این پدیده را شناخت و به طور همه جانبه و با همکاری نیرو‌های امنیتی و مردم به آن همت گماشت، رسانه‌ها و مراکز فرهنگی در ترویج فرهنگ ایثار، گذشت، مواسات اسلامی، تکامل اجتماعی و به خصوص در اشاعه فرهنگ قناعت باید بکوشند و با فرهنگ تجمل‌گرایی مبارزه کنند و در تقویت بنیان‌های مذهبی همت گمارند و هم‌چنین باید مجلس نمایندگان (ولسی جرگه) قوانین مناسب با سرقت‌های مختلف را وضع و اصلاح کند، موسسات خیریه در شناسایی افراد مستحق و کمک به آنان بکوشند، دولت زمینه لازم را برای تلاش همه مردم فراهم سازد و با ارایه لوایح از انباشت ثروت جلوگیری کند مردم نیز با آموختن نکات ایمنی برای حفظ اموال آن را به کار گیرد، تا ارتکاب سرقت به سهولت صورت نگیرد باید نیاز‌های مالی و معیشتی نیرو‌های امنیتی تأمین گشته و به تکنیک‌های جدید برای جرم‌یابی مجهز گردند، تا با قاطعیت و احساس مسوولیت در حفظ امنیت و کشف جرایم و دستگیری مجرمان، به وظایف خود عمل کنند، باید قوه قضاییه با احساس مسوولیت بیش‌تر در برخورد با سازمان حرفه‌ای ،این گونه تبهکاران را به قضات با تجربه، عالم، شجاع و با شهامت بسپارد. بالاخره از لحاظ فرهنگی باید تلاش کرد تا سرقت به صورت منکر اجتماعی جلوه کند به طوری‌که کنترل اجتماعی در این زمینه اعمال گردد و سارق به عنوان فرد ضد اجتماع احساس انزوا کند.

<<یادداشت قبلی                                                                                                     یادداشت بعدی>>

دسته بندی: سرقت

مطالب مرتبط:  دلایل وقوع سرقت در جامعه 1 ، دلایل وقوع جرم سرقت در جامعه 2



نظرات دیگران: نظر محمود عراقی ::: دوشنبه 92/2/9::: ساعت 9:16 صبح

لیست کل یادداشت های این وبلاگ

>> بازدیدهای وبلاگ <<
بازدید امروز: 97
بازدید دیروز: 91
کل بازدید :1268408

>>امکانات این وبلاگ<<

وب خوان این وبلاگ

پروفایل این وبلاگ

عناوین مطالب بایگانی نشده

لینکستان این وبلاگ

خانه

راهنمای استفاده از این وبلاگ

دانلود برنامه های رادیو جوان

عناوین مطالب بایگانی شده

قوانین این وبلاگ

بخش متخلفین


>>نظر سنجی<<

پخش اینترنتی  زنده رادیو

پخش زنده ی رادیو جوان ورود به سایت رادیو جوان

پخش زنده ی رادیو قرآن ورود به سایت رادیو قرآن

پخش زنده ی رادیو معارف ورود به سایت رادیو معارف

پخش زنده ی رادیو ایران ورود به سایت رادیو ایران

پخش زنده ی رادیو صدای آشنا کانال اروپا ورود به سایت رادیو صدای آشنا

پخش زنده ی رادیو صدای آشنا کانال آمریکا ورود به سایت رادیو صدای آشنا

پخش زنده ی رادیو صدای آشنا کانال آسیا ورود به سایت رادیو صدای آشنا

پخش زنده ی رادیو پیام ورود به سایت رادیو پیام

پخش زنده ی رادیو گفتگو ورود به سایت رادیو گفتگو

پخش زنده ی رادیو فرهنگ ورود به سایت رادیو فرهنگ

پخش زنده ی رادیو تجارت ورود به سایت رادیو تجارت

پخش زنده ی رادیو ندای اسلام ورود به سایت رادیو ندای اسلام

پخش زنده ی رادیو ورزش ورود به سایت رادیو ورزش

پخش زنده ی رادیو سلامت ورود به سایت رادیو سلامت


>پخش زنده رادیو استانی<

پخش زنده ی رادیو اصفهانپخش زنده ی رادیو اردبیلپخش زنده ی رادیو اراکپخش زنده ی رادیو ارومیهپخش زنده ی رادیو ایلامپخش زنده ی رادیو اهوازپخش زنده ی رادیو تهرانپخش زنده ی رادیو بوشهرپخش زنده ی رادیو بجنوردپخش زنده ی رادیو زاهدانپخش زنده ی رادیو رشتپخش زنده ی رادیو خرم ابادپخش زنده ی رادیو سنندجپخش زنده ی رادیو ساریپخش زنده ی رادیو زنجانپخش زنده ی رادیو قزوینپخش زنده ی رادیو شیرازپخش زنده ی رادیو شهرکردپخش زنده ی رادیو مشهدپخش زنده ی رادیو کرمانشاهپخش زنده ی رادیو قمپخش زنده ی رادیو یاسوجپخش زنده ی رادیو همدانپخش زنده ی رادیو مهابادپخش زنده ی رادیو یزدپخش زنده ی رادیو سمنانپخش زنده ی رادیو خراسان جنوبیپخش زنده ی رادیو کرمانپخش زنده ی رادیو گلستانپخش زنده ی رادیو بوشهرپخش زنده ی رادیو البرز


>> درباره خودم <<
محمود عراقی
اینجا محمودعراقی مینویسد و نقد میکند وگاهی نقل میکند وبه قول یک گوینده خوب گاهی غر هم میزند،میگویداگر این فعالیت در راستای ترویج فرهنگ عاشورا و انتظارفرج و مقابله با جنگ نرم دشمنان اسلام و نظام و به عنوان سرباز سایبری آقا باشد همه اش عبادت است ،عاشق رادیو است،میگوید از دوران کودکی رادیو گوش میداد و کودکی اش روی موج AM گذشت و نمیدانست موج FM هم وجود دارد چون رادیو جیبی اش فقط موج AM را داشت. از سال 84 به صورت اتفاقی موج FM را پیدا کرد و بر اساس کیفیت خوب صدا و کیفیت خوب برنامه ها کلی شگفت زده شد و رادیو جوان را پیدا کرد.از آن زمان به بعد تمام وقت شنونده شبکه رادیویی جوان شد و در یکم اسفندماه سال 1390 به عنوان شنونده منتخب رادیو جوان معرفی شد و در 28 خردادسال 1391 افتخار داشت سایت رادیو جوان را افتتاح کند، میگوید رادیو تنها رسانه ای است که به مخاطب احترام میگذارد ،گاهی وقت ها به آینده ی رادیو خوش بین نمی شود و میگوید ممکن است رادیو در دنیای دیجیتال آینده گم شود، علیرغم تصور خیلی ها اصلا علاقه ای به کار در رادیو ندارد چون معتقد است شنونده حرفه ای رادیو بودن و کارمندرادیو جدا از یکدیگر هستند،اما اگر روزی چرخه روزگار چرخید و افتاد وسط رادیو دوست دارد سردبیر باشدمیگوید هدف(به کسر ف) رادیو قرآن و معارف است ، معتقد است رادیو جوان هر روز در حال شکوفایی و پیشرفت است، از رادیو جوان فعلا برنامه های چهل تیکه/با من حرف بزن/دوشنبه ها با شما/فکری از جنس بلور/ پلاسما / کافه رادیو/ واژه ها / آهای دلای با وضو/ بعضی از اینجا شب نیست ها / صدای شکفتن / صبح دانش / کسی صدام میزنه / معمولی نیست / من و جوان / یک سبد ترانه / سبقت آزاد / شنیده میشوید / پاتوق شبانه / بند کفشتو محکم کن/ الفبای جوانی/ آتش پنهان / در کوچه آفتاب / آبی تر ازسپید را دوست دارد و از میان گویندگان آقا، طوفان مهردادیان و از خانمها مریم واعظ پور/ مهرگان سوادکوهی / زهره هاشمی / لاله اکبری / خانم جعفرپور و خانم توکل را اختصاصا دوست دارد و از سردبیرها حامد مرادیان و شهاب نادری و مجتبی امیری و نرگس فتحی و وحید یامین پور را دوست دارد

>> پیوندهای روزانه <<

>>لوگوی وبلاگ من<<
به نام خدا

>>لینک دوستان<<

>>لوگوی دوستان<<

>>هدیه وبلاگ<<

>>آرشیو شده ها<<

>>اشتراک در خبرنامه<<
 

>>آمار وبلاگ<<

>>رتبه ی وبلاگ<<

>>طراح قالب<<
تحلیل آمار سایت و وبلاگ